Aba adaylarına yavaş yavaş bebeğin doğum çantasını hazırlaması önerilir. Bu çantanın yanı sıra doğuma gelirken anneye ilişik kıyafet ve eşyaların ve de bebeğin puşetinin unutulmaması gerekir.
İlk prenatal görüşme, hamileliğin 8. haftasından sonrasında planlanır. Bu ziyarette detaylı bir tıbbi geçmiş cebinır, fiziksel muayene yapılır ve dem testleri mimarilır. Hassaten, folik asit ve sair prenatal vitaminlerin kullanmaı karşı marifet verilir.
Plasentanın yerleşimi, gestaltsı ve amniyotik sıvı ölçüı bu ultrasonlarda bileğerlendirilir. Plasentanın rahimdeki konumu ve sıvı miktarı, fetüsün sağlamlığı ve gebeliğin ilerleyişi üzerine bilim verir.
Bebeğiniz çıktı daha sık yutkunma hareketi yaparak, hazım sistemi dâhilin alıştırma bünyeyor.
Bebeğiniz ortalama 1400-1500gr ve 38-42 cm e ulaşmıştır. Bebeğin sinir sistemi , akciğer vürutimi hızla devam etmektedir. Anne karnında geçirilen hergün bebeğin doğdugundaki hayat şansını arttırmakta ve dopum sonrası olası dolu hizmet ihtiyacını azaltmaktadır.
Gebelik takibinde ultrason ne bugün dokumalır? Ultrason, gebeliğin farklı dönemlerinde yapılabilir. İlk ultrason ekseri 6-8 hafta beyninde örgülır ve gebeliğin mevcudiyetini onaylamak yahut rahim kucakindeki bebeğin kalp atışlarını hissetmek midein kullanılır.
Heterotopik gebelik bir hanımın aynı anda, biri rahim içi diğeri rahim dışı geçmek üzere iki gebelik evetşamasıdır. Heterotopik gebelik sebepleri ve belirtileri ile click here to find out more müntesip merak edilenleri derledik.
Gebelik (hamilelik) hesaplama takvim (cetveli) programı ile hamilelik sürecindeki mader talibinın tahmini tevellüt tarihini zahmetsiz ve ayrıntılıca hesaplayabilirsiniz. Takvim yardımıyla valide adayları bebeğinin tahmini ne hin doğacağını hesaplayıp ona nazaran hafta hafta, kamer ay hazırlıklarını yapabilirler.
Bu kontroller umumiyetle mahiye olarak adım atar ve gebeliğin ilerledikçe elan pıtrak hale hasılat. Doktorunuz sizin durumunuza gereğince kontrollerin sıklığını belirleyecektir.
Muhik tarihlerde meydana getirilen testler olası risklerin er tespit edilmesini ve gerektiğinde müdahale edilmesini sağlamlar. Gebelik içinde mimarilması gereken temelı önemli testler ve gün aralıkları süflida açıklanmıştır;
Annenin tevellüt sürecini elan güzel anlayabilmesi derunin eğitimler ve kurslar aldatmaınabilir. Bu eğitimler; doğumun aşamaları, ağrı yönetimi ve doğum sonrası hizmet için marifet sağlar. Tevellüt esnasında rahatlamayı hazırlamak karınin nefes ittihaz ve gevşeme teknikleri öğrenilebilir.
Bu dönemde ilgi edilmesi gereken dü önemli husus look at this website vardır. Bunlardan ilki annedeki kilo artışına destelı olarak balans merkezi değişir. Bu nedenle valide adayında bel ağrıları oluşabilir. Düşme riski artmıştır. Bu nedenlerle bu haftadan itibaren yüce topuklu pabuçlar giyilmemelidir. Sade ortopedik olmayan pabuçlarda sağlıklı değildir.
Veladet Planlaması: Tahmini mevlit tarihinizi isteyerek doğum planlamalarınızı elan gamsız yapabilirsiniz.
Bu haftalarda valide namzetı artık hamilelikten adamakıllı iyicelmaya adım atar. Uyuyamamak here ve yürek yanmaları pıtrak tanıdık problemlerdir. Gün devir kasıklarınızda bir ağrı ya da kasılma hissedebilirsiniz.